AktualityKultúraOznamy

Vo viniciach si uctili svätého Urbana

trojkoncert
poradna

V sobotu 25. mája 2024 sa v zlatomoraveckých viniciach uskutočnila slávnosť k sviatku svätého Urbana. Uctiť si patróna vinohradníkov prišlo niekoľko desiatok ľudí.

Slávnostná svätá omša sa konala pri kaplnke sv. Urbana o 15.00 hodine. V jej úvode privítal všetkých prítomných predseda Zlatomoraveckého vinohradníckeho spolku Jozef Valent. „Ďakujem pánovi farárovi, že prijal pozvanie a ďakujem všetkým členom výboru Zlatomoraveckého vinohradníckeho spolku za to, že pripravili toto podujatie,“ povedal Valent a zároveň všetkým poprial hlboký duchovný zážitok z omše.

Omšu celebroval kňaz Stanislav Garaj. Medzi pozvanými hosťami bol i primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár spolu s manželkou.

„Som rád, že sme sa mohli spolu modliť, spolu byť s pánom a možno aj sa zamyslieť nad tým, čo je dôležité. Prajem vinohradníkom nech to dopadne lepšie na tých vinohradoch, ako pred rokom. Nech Pán požehná tieto vinice, nech nám pomáha. Ďakujem všetkým tým, ktorí ste toto stretnutie pripravili. Je to opäť veľmi dôstojné. Nech vám to Pán odmení svojim požehnaním,“ povedal po omši kňaz Stanislav Garaj.

Na záver slávnosti bolo pripravené občerstvenie v podobe gulášu a dobrého vínka.

Kaplnka svätého Urbana, pri ktorej sa slávnosť konala, bola postavená Zlatomoraveckým vinohradníckym spolkom v roku 2013. Vinohradníci sa tu stretávajú rok čo rok, aby vzdali hold svojmu patrónovi – svätému Urbanovi. Modlia sa k nemu, aby im ochránil vinice pred  hubovými chorobnosťami a zlým počasím.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button